28 Şubat 2013 Perşembe

DİNLETİ

Dün akşam pek alışık olmadığımız bir konsere gittik ailecek.Konser dedim ama aslında bu bir dinleti idi.Yalova'nın kendi müzik neferlerinden Haydar Kılıç'ın bağlama-saz dinletisi sonrasında da dünyaca ünlü gitarist Christina Sandsengen'in gitar dinletisi.




Raif Dinçkök Kültür Merkezinde düzenlenen gece bağlama eşliğinde başladı.Kulağımızın alışık olduğu tınılar bizi mest etti.Haydar hoca herkesi aldı götürdü.
Sonrasında sahneye su gibi güzel bembeyaz bir elbise içinde genç bir hanım çıktı.İngilizce konuşarak derdini anlatmaya başladı.Tabii hatunun bilmediği bir şey var ki burası Türkiye ve burda Mr and Mrs Brown dışında kimse ingilizce anlamaz, bilmez.Kadın konuştu.Sustu.Salonda tık yok.Neyse sonra başladı gitarı konuşturmaya.Ancak sanırım gitarda ingilizce konuşuyordu biz hepimiz olaya fransız kaldık:=))
İlk parça bittiğinde salonda hala tık yoktu.Sonra arkalarda oturan bir amca
-ayıp oluyo alkışlamak lazım dedi.
Ve salonda alkış kıyamet koptu.
Yüksek kültürden anladığımız bu kadar anlayacağınız.

Ama şuda bir gerçek ki dün akşam Yalova'dan bir dünya starı geçti.Geceyi organize eden herkese teşekkürler.Dinleye dinleye alışacağız, öğreneceğiz.Bu kültür bize yer edecek.

Kimmiş bu star derseniz:


Christina Sandsengen Kimdir?
Christina Sandsengen ; Norveç Müzik Akademisi'nden klasik gitar sanatçısı olarak mezun olmuş , ayrıca bir diğer eğitimini İspanya Sevilla'da yer alan The Conservatorio Superior de Música ''Manuell Castillo'' konservatuarında almıştır.
Sandsengen, Norveç Opera'sında çalmakta ve Aniello Desiderio, Fabio Zanon ve Eliot Fisk gibi uluslararası gitaristlerle birçok masterclass'ta yer almıştır. Ayrıca, uluslararası gitar yarışmalarına katılmış ve Oslo Gitar okulunda direktörlük yapmaktadır.

Haydar Kılıç Kimdir?
Karadeniz Teknik Üniversitesi Müzik öğretmenliği bölümünden mezun olmuş, iki yıl kadar TRT Ankara Radyosu’nda bağlama sanatçısı olarak çalışmıştır. Müzik eğitimcisi olarak bir çok organizasyonda sanat danışmanı ve icracı olarak görev almıştır.
Sanatçı Kılıç, Hasan Cihat Örter ve birçok ünlü sanatçının sahne çalışmalarına bağlamasıyla eşlik etmiştir.Halen Yalova'da Müzik Eğitimcisi ve Sanat Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Derneği’nin yönetim kurulu başkanı olarak sanatsal çalışmalarına devam etmektedir.

Bilgiler http://kultur.yalova.bel.tr adresinden alınmıştır.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

... BÜTÜN KIZLAR TOPLANDIK ... Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang